Pico de gallo
10 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
- Snipper de ui en de jalapeño peper fijn. Hak de koriander fijn.
- Meng de tomaat met de ui, de jalapeño peper, de koriander en het sap van de limoen. Breng op smaak met (zee)zout en schep in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
- Pico de gallo is ook bekend als salsa fresca, een verse frisse salsa van tomaat, ui, jalapeño peper, verse koriander en limoensap. Een populaire dip, niet alleen in Mexico!
- Tip: Geen verse jalapeño peper te krijgen? Neem gerust ingelegde ringetjes jalapeño uit pot.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 20 kcal
- 0 g vet waarvan 0 g verzadigd
- 4 g koolhydraten
- 1 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen