U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pico de gallo

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)
  • 3 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • ½ verse jalapeño peper
  • 3 takjes koriander
  • 1 limoen

Bereiding:

  • Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
  • Snipper de ui en de jalapeño peper fijn. Hak de koriander fijn.
  • Meng de tomaat met de ui, de jalapeño peper, de koriander en het sap van de limoen. Breng op smaak met (zee)zout en schep in een schaaltje.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Pico de gallo is ook bekend als salsa fresca, een verse frisse salsa van tomaat, ui, jalapeño peper, verse koriander en limoensap. Een populaire dip, niet alleen in Mexico!
  • Tip: Geen verse jalapeño peper te krijgen? Neem gerust ingelegde ringetjes jalapeño uit pot.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 20 kcal
  • 0 g vet waarvan 0 g verzadigd
  • 4 g koolhydraten
  • 1 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen